Політика в сфері конфіденційності та персональних даних

View this page in: English

Преамбула

Управління цим веб-сайтом здійснюється PricewaterhouseCoopers LLP (США) від імені PwC Україна (під PwC Україна ми маємо на увазі ТОВ АФ «ПрайсвотерхаусКуперс Україна (Аудит)» та ТОВ «ПрайсуотерхаусКуперс», розташовані за юридичною адресою: 01032, Київ, вул. Жилянська, 75) (далі по тексту - «PwC»). По відношенню до персональних даних, отриманих через цей веб-сайт, PwC Україна вважається їх володільцем в розумінні українського законодавства.

PwC прагне захищати конфіденційність персональних даних. Нижче викладено, як PwC поводиться з персональними даними суб'єктів персональних даних, а також політика PwC у сфері персональних даних. Якщо у Вас виникають питання щодо конфіденційності, будь ласка, зв'яжіться з PwC за контактами, які зазначені нижче.

Збір персональних даних

PwC збирає лише ті персональні дані (наприклад, ім’я, адреса, номер телефону, посада, робоча адреса, адреса електронної пошти тощо), що спеціально та добровільно надані суб’єктом персональних даних.

Наприклад, суб’єкт персональних даних може надати PwC персональні дані для того, щоб:

  • реєструватись для доступу до певних областей веб-сайту PwC;
  • зв’язатись з PwC для отримання подальшої інформації;
  • замовити публікації ;
  • надати свої резюме або інформацію про попередню роботу;
  • реєструватись до участі у подіях та конференціях;
  • підписуватись на розсилки.

PwC обмежується збиранням мінімального обсягу інформації, що є необхідним для виконання запиту суб’єкта персональних даних. У будь-якому випадку, коли запитується необов’язкова інформація, суб’єкт персональних даних буде повідомлений про це у момент збирання такої інформації. Через цей веб-сайт PwC не збирає «чутливу» інформацію на кшталт медичних даних або даних про політичні погляди.

Cookies та лог-файли

На додачу до особистих даних, що свідомо надаються суб'єктами персональних даних, PwC автоматично збирає певні типи інформації при відвідуванні веб-сайту PwC користувачами та при обміні електронними листами між PwC та суб'єктами персональних даних. Такі автоматизовані технології можуть включати в себе використання "Cookies" і журналів веб-сервера для збору IP-адрес. Збір цієї інформації дозволяє PwC краще зрозуміти і поліпшити продуктивність, зручність користування веб-сайтом PwC та його ефективність, а також виміряти вимірювати ефективність маркетингових заходів.

«Cookies» - PwC використовує невеликі текстові файли, звані "Cookies", які розміщені на жорстких дисках відвідувачів. Зокрема, сookie може бути використаний для збереження інформації про реєстрацію на сайті або певній його області, щоб користувачу не потрібно було повторно вводити її при подальших відвідинах такого сайту або його області. Статистика щодо веб-сайту компілюється третіми сторонами, а тому IP-адреси передаються третім особам виключно у статистичних цілях.

На теперішній час використання cookies є стандартною процедурою для більшості веб-сайтів. Однак, якщо Вам некомфортно використовувати cookies, більшість браузерів дозволяють користувачам відмовитися від використання cookies. У такому випадку функція реєстрації буде для Вас недоступною, також деякі інші функції сайту можуть працювати з порушеннями. Після завершення візиту на сайт PwC, Ви завжди можете видалити cookies з Вашої системи, якщо забажаєте.

Лог-файли - Для того, щоб належним чином керувати веб-сайтом PwC може анонімно надсилати інформацію про операційні системи PwC, а також ідентифікувати категорії відвідувачів за такими параметрами, як домени і типи браузерів. Ці статистичні дані в їх сукупності передаються веб-спеціалістам PwC. Це здійснюється для того, щоб користування сайтом PwC було приємним для відвідувачів, а також щоб сайт PwC був ефективним інформаційним ресурсом.


Використання персональних даних

Коли суб'єкт персональних даних надає персональні дані PwC, PwC використовує їх виключно в тих цілях, для яких вони були надані PwC та які зазначались у момент збору персональних даних (або як це було очевидно з контексту).

Передача персональних даних третім сторонам

PwC не передає персональні дані третім особам, крім випадків коли таке передання є вимогою законодавства, на прохання суб'єкта персональних даних чи в інших випадках, викладених у цьому розділі. PwC розуміє, що особиста інформація є цінною, і вживає всіх розумних заходів для захисту Вашої особистої інформації, яка знаходиться у володінні PwC.

PwC може здійснювати транскордонну передачу персональних даних іншим фірмам мережі PwC або іншим третім особам, що працюють з PwC або від імені PwC, в тих випадках коли така передача є необхідною для досягнення цілей, для яких суб'єкт персональних даних передав персональні дані PwC, і за умови, що суб'єкт персональних даних надав згоду на таку передачу або якщо PwC має право на таку передачу чи обов’язок такої передачі відповідно до законодавства. PwC також може зберігати персональні дані в іншій юрисдикції, ніж юрисдикція місцезнаходження суб’єкта персональних даних. При цьому PwC вживає заходів для забезпечення особистої інформації та персональних даних і невтручання в особисте та сімейне життя суб’єктів персональних даних.

На веб-сайті PwC присутні посилання на інші сайти, які в своїй діяльності не застосовують Політику PwC в сфері конфіденційності та персональних даних. Коли Ви переходите за посиланням на інші веб-сайти, дія Політики PwC в сфері конфіденційності та персональних даних на такі веб-сайти поширюватись не буде. PwC радить Вам переглядати політику у сфері конфіденційності та персональних даних кожного сайту перед тим, як надавати будь-які персональні дані, за якими Вас можуть ідентифікувати.

Безпека

PwC використовує загальноприйняті стандарти технологічного і операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неналежного використання, зміни чи знищення. Тим не менш, не зважаючи на всі зусилля, PwC не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз. PwC забезпечує застосування усіх відповідних зобов'язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованому або незаконному розголошенню чи обробці такої інформації та даних, їх випадковій втраті, знищенню або пошкодженню. PwC надає доступ до інформації та персональних даних лише уповноваженим співробітникам, які надали згоду на забезпечення конфіденційності такої інформації та даних.

Права суб’єктів персональних даних та доступ до інформації

PwC нагадує Вам про Ваші права суб’єктів персональних даних, які викладені в Законі України «Про захист персональних даних» № 2297-VI, а саме:

  • знати про місцезнаходження бази персональних даних, яка містить його персональні дані, її призначення та найменування, місцезнаходження та / або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника цієї бази або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;
  • отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані, що містяться у відповідній базі персональних даних;
  • на доступ до своїх персональних даних, що містяться у відповідній базі персональних даних;
  • отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи зберігаються його персональні дані у відповідній базі персональних даних, а також отримувати зміст його персональних даних, які зберігаються;
  • пред'являти вмотивовану вимогу із запереченням проти обробки своїх персональних даних органами державної влади, органами місцевого самоврядування при здійсненні їхніх повноважень, передбачених законом;
  • пред'являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником цієї бази, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
  • на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;
  • звертатися з питань захисту своїх прав щодо персональних даних до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, до повноважень яких належить здійснення захисту персональних даних;
  • застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних.

Якщо Ви бажаєте оновити свої персональні дані, які буди надані Вами PwC, або маєте зауваження, побажання чи претензії стосовно Ваших персональних даних, які PwC зберігає чи використовує, будь ласка, звертайтесь до PwC за такими контактами:

Україна, Kиїв (01032), вул. Жилянська, 75

T: +380 44 490 6777

Ф: +380 44 4906738

dpcommittee@ua.pwc.com

Зберігання персональних даних

PwC зберігає отримані персональні дані дише протягом строку, необхідного для цілей, для яких такі дані були надані, або протягом строку, встановленого законодавством.

Наприклад, контактна інформація про відвідувачів сайту PwC (зокрема, інформація, отримана шляхом реєстрації відвідувача для доступу до певної області сайту) зберігається протягом строку, необхідного щоб повністю виконати запит відвідувача, якщо відвідувач не запитає PwC видалити цю інформацію раніше. Список розсилки та повідомлення електронної пошти зберігаються протягом усього строку, який вважається розумним для цілей обслуговування запитів відвідувачів.

Зміни

PwC має право вносити зміни або корегувати цю політику в сфері конфіденційності та персональних даних в будь-який час. Будь-які значні зміни до цієї політики будуть оголошені на веб-сайті PwC.